Božićni osmijeh


U studenom 2020. godine, s blagdanima na vratima, shvatili smo da imamo mogućnost mnogima pomoći, uljepšati im blagdane, a istovremeno promovirati oralno zdravlje. Tako se rodila ideja o Božićnom osmijehu, prvoj božićnoj akciji Udruge.

Prvo smo kontaktirali Kuću sv. Terezije od malog Isusa te Dom za starije osobe “Park” i dogovorili suradnju, te ustanovili što im nedostaje. Potom smo pozvali kolegice i kolege te sve djelatnike fakulteta da nam se pridruže u sakupljanju donacija. Odaziv je bio više nego dobar. Usprkos situaciji, uz poštivanje svih epidemioloških mjera, uspjeli smo sakupiti više desetaka paketa bojica, olovaka, blokova za pisanje, bojanki i kišobrana za štićenike Kuće sv. Terezije od malog Isusa te po četkicu za zube i pastu za zube za svakog štićenika ustanova s kojima smo surađivali. Ne smijemo zaboraviti ni pomoć kolega iz Geronto projekta, Javnozdravstvenog odbora i projekta Zubić koji su pripremili razne brošure i edukativne materijale o ispravnom održavanju oralnog zdravlja te protetskih pomagala.

Ovo je tek prva u nizu božićnih akcija udruge, za informacije o sljedećoj akciji te o ostalim projektima zapratite nas na društvenim mrežama te se pretplatite na naš newsletter kako bi informacije došle vama! Želimo se još jednom zahvaliti svima na suradnji i pozvati vas sve da nam se iduće godine pridružite u još većem broju i pomognete nam izazvati Božićni osmijeh!

Comments are disabled.