EVP Zagreb

European Visiting Program međunarodni je projekt koji je osnovala europska udruga studenata dentalne medicine (EDSA), a posljednjih se nekoliko godina izvodi i u Zagrebu u organizaciji studenata Stomatološkog fakulteta.

Projekt se uobičajeno održava u ranim proljetnim mjesecima, dok samo planiranje jednotjednog posjeta studenata sa različitih stomatoloških fakulteta diljem Europe traje od početka studentske godine. Tjedan je obogaćen brojnim predavanjima i radionicama koje održavaju profesori i docenti fakulteta s naglaskom na suvremena znanja i postupke u stomatologiji te razvoj novih vještina koje nastojimo prenijeti na kolege na zanimljiv, edukativan, ali i zabavan način. Također, slobodno je vrijeme protkano društvenim i kulturnim sadržajima uz razgledavanje grada, upoznavanjem i kušanjem hrvatske autohtone kuhinje i slastica, posjetom Plitvičkim jezerima, kuglanjem, karaokama, druženjem i većini studenata osobito najdražom Exchange fair večerom gdje upoznajemo i prezentiramo jela, pića, glazbu i običaje svih država sudionika. 

Cilj je da provedbom projekta razvijemo nove komunikativne vještine, proširimo vidike, prenesemo, ali i steknemo nova znanja te upotpunimo iskustvo studiranja, zabavimo se te steknemo poznanstva koja nerijetko prerastu u divna prijateljstva.