Zubor

Z(u)bor je prvi pjevački zbor Stomatološkog fakulteta u Zagrebu. Osnovan je 2015. godine na inicijativu par tadašnjih studentica među kojima se našla i dugogodišnja voditeljica Mia Maltar. 2018. godine dirigentsku palicu preuzima maestro Josip Degl’ Ivellio,a administrativne poslove vode studentice Antonija Stojić, Marta Horvat i Marina Barbarić. Zbor čine studenti Stomatološkog fakulteta ,ali i studenti ostalih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

 

Zbor iza sebe ima mnogobrojne nastupe,a neki od njih su promocije doktora dentalne medicine, razni kongresi, proslave Dana fakulteta, obljetnice, promocije knjiga te natjecanja. Z(u)bor svake godine sudjeluje na događaju “Festa Choralis” – smotri zborova, klapa, vokalnih i glazbenih sastava i ansambala Sveučilišta u Zagrebu gdje ponosno predstavlja Stomatološki fakultet te izmjenjuje glazbena iskustva s ostalim fakultetima Sveučilišta. Neke od članica dio su Akademskog pjevačkog zbora Sveučilišta u Zagrebu, kojeg čine delegati zborova pojedinih fakulteta Sveučilišta. Zbor također promiče ugled fakulteta i na internacionalnoj razini, primjerice na otvorenjima Međunarodnih kongresa.

 

2018. Godine zbor je primio Rektorovu nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici.Osim pjevačkog angažmana, studenti su u brojnim nastupima imali priliku pokazati svoju glazbenu svestranost na instrumentima kao što su klavir, ukulele, udaraljke, gitara, bisernica, flauta i klarinet. Zajedničkim radom i kreativnim procesima razvija se vrlo pozitivan timski duh i povezanost studenata svih godina studija. Z(u)bor predstavlja sinergiju stomatološke struke i glazbene umjetnosti.

 

Više informacija o Z(u)boru možete pronaći na društvenim mrežama!