Sonda

Dragi naši čitatelji,

Sonda je studentski stručni časopis Stomatološkog fakulteta koji izlazi dva puta godišnje. Prvi put je objavljen 1999. godine pod nazivom Stomatološka Sonda, a pod vodstvom tadašnjeg studenta, a današnjeg doc. dr. sc. Davora Illeša. Časopis je s godinama postao jedan od najprepoznatljivijih i najdugovječnijih projekata našeg fakulteta. Časopis objavljuje stručne radove, nastavne tekstove te aktualne vijesti vezane za akademski život nastavnika i studenata. Autori svih radova su studenti Stomatološkog fakulteta u suradnji s nastavnicima te mnogobrojni vanjski suradnici čiji broj raste sa svakim novim brojem Sonde.

Do danas je objavljeno 44 brojeva Sonde. Uredništvo čine studenti, koji u potpunosti kreiraju svako izdanje. Budući da područje dentalne medicine rapidno napreduje, Sonda nastoji ostati u koraku sa svim najnovijim saznanjima iz struke te je zbog toga i postala neizostavna literatura studentima za učenje i lakše polaganje ispita. O kontinuranom rastu i kvalitetnom radu Sonde govori i podatak da su čitatelji i doktori dentalne medicine te se Sonda sve više može naći i u stomatološkim ordinacijama naših susjednih država.

Za svoje djelovanje, Sonda je u akademskoj godini 2010./11. nagrađena Posebnom Rektorovom nagradom. U tijeku je novi projekt digitalizacije Sonde, kao i kreiranje posebne platforme na kojoj bi bili svi dosad objavljeni brojevi Sonde dostupni studentima te bi korištenje bilo u potpunosti besplatno.

Ovim se putem želimo obratiti svim vjernim čitateljicama i čitateljima, potičući daljnje slanje stručnih članaka, ali i prikladnih zabavnih sadržaja, za koje smatraju kako su zaslužili svoje mjesto u izdanju našeg nadolazećeg broja Sonde. Članke i ubuduće primamo na našu, već odavno poznatu email adresu: sfzg.sonda@gmail.com, no molimo da nas u ovom digitalnom dobu zapratite i na društvenim mrežama.

Budite nam i dalje vjerni čitatelji, ali i suradnici! Pišite nam.

Filipa Špehar, glavna urednica