Studentske sekcije

“Studentske sekcije” je stručni projekt koji okuplja studente svih godina željnih izvannsastavnog učenja određene grane stomatologije. Cilj je da proširimo svoje znanje i jedni druge potičemo u učenju i istraživanju, ali i da upoznamo nove ljude, da se družimo i zabavimo. “Studentske sekcije” se sastoje od devet sekcija i u nastavku možete pročitati opis svake od njih. Osim webinara i radionica koje svaka sekcija organizira tijekom godine, članovi studentskih sekcija sudjeluju u organizaciji našeg najvećeg projekta, “Simpozij studenata dentalne medicina”, dvodnevnog stručnog simpozija na kojem sudjeluje 150 studenata našeg fakulteta i 150 studenata ostalih fakulteta iz regije.

 

Sve zainteresirane pozivamo da se jave voditelju sekcije kojoj se žele pridužiti i pridruže našem projektu.

SEKCIJA ZA BAZIČNE ZNANOSTI

 

Sekcija za bazične znanosti namijenjena je svima, a odlična je za studente nižih godina koji se žele uključiti u neke izvannastavne aktivnosti na fakultetu. Naravno uvijek su dobrodošli i stariji studenti koji žele svoja iskustva i znanja podijeliti s mlađima.

Sekcija je malo drugačija od ostalih jer se ne bazira na određenom dijelu stomatologije. Ne volimo se ograničavati, ali nemojte misliti da se bavimo samo kemijom, histologijom ili farmakologijom. Teme koje obrađujemo uvijek su vezane za stomatologiju i obuhvaćamo sve grane stomatologije, ali teme obrađujemo na način da su pristupačne svim generacijama. Naše sastanku uglavnom održavamo u kafiću, a koncipiramo ih kao kombinaciju predavanja i rasprave na neku temu za koju se svi unaprijed pripremimo. Podružimo se i podijelimo iskustva ili anegdote s nastave, a onda ubacimo i pokoji teambuilding da sve bude zabavnije. Dobrodošli ste neovisno o godini studija, nešto ćete naučiti i upoznati se s ostalim kolegama.

Ako se želite priključiti sekciji javite se voditelju, Svenu Gojsoviću na e-mail: sgojsovic@sfzg.hr

SEKCIJA ZA DJEČJU I PREVENTIVNU DENTALNU MEDICINU

 

Sekcija je namijenjena svima onima koji nisu zaboravili kako je biti dijete, ili još bolje, svima onima koji su još uvijek djeca. Od nove akademske godine sekcija za dječju traži nove članove, a jedini uvjet je gore navedeni. Studenti svih godina su dobrodošli, čak i poželjni, jer naš je moto da „na mladima svijet ostaje“. Nalazimo se po dogovoru, bilo to na kavi, kolačima, pivi, ma tko što voli. Osim raznovrsnih stomatoloških tema koje ćemo zajedno proći, u planu su i webinari, radionice i razna predavanja renomiranih stručnjaka za dječju i preventivnu dentalnu medicinu, ali i najvažnije, nova prijateljstva.

Za sve informcije možete mi se javiti voditeljici, Mihaeli Vrebac na e-mail: mihaela.os161@gmail.com

SEKCIJA ZA RESTAURATIVNU DENTALNU MEDICINU I ENDODONCIJU

 

Sastanci će se održavati svaka dva tjedna, a točan dan odredit ćemo po dogovoru. Obrađivat ćemo teme na zanimljive načine, bilo u obliku prezentacija, bilo u obliku radionica. Ponekad će svoje znanje s nama podijeliti i neki profesori. Naravno, sve želje, prijedloge i zahtjeve pokušat ćemo uvažiti. Budući da restaurativna dentalna medicina i endodoncija obuhvaćaju veći postotak zahvata koje ćemo u ordinaciji svakodnevno raditi, super je saznati nešto izvan nastavnog programa i otkriti svakojake savjete i trikove koji će nam pomoći u radu. Cilj nam je uz dobro društvo naučiti nešto novo, podijeliti svoja znanja s kolegama te steći nova poznanstva i prijateljstva. Zabave nam nikad neće nedostajati. Veselim se budućim druženjima!

Ako ste zainteresirani i želite se pridružiti sekciji, javite se voditeljici Katarini Palac na e-mail: katarinapalac7@gmail.com

SEKCIJA ZA ORTODONCIJU

 

Sekcija je namijenjena svima koje zanima ortodoncija bez obzira imate li znanja o njoj. Znamo da je ortodoncija popularna među specijalizacijama, međutim taj nas kolegij očekuje tek na 5. godini studija. Stoga vjerujemo da je sekcija odličan izbor za sve koji su nestrpljivi da nauče nešto novo o ortodonciji, ali isto tako i za kolege viših godina koji će nam moći prenijeti svoje znanje i iskustva. Iskoristite priliku i pridružite se našoj sekciji ukoliko se želite približiti ovoj grani stomatologije, bez obzira na predznanje i na to koja ste godina studija.
Sekcije će se održavati svaki drugi tjedan u terminu koji će najviše odgovarati većini članova. Prezentirat ćemo zanimljive teme u obliku predavanja, a plan nam je pokušati prenijeti zanimljive teme i kroz druge načine interakcije koje ćemo svi zajedno osmisliti.
Osim samog učenja želja nam je da se svi zajedno okupimo u dobrom društvu i uz dobru atmosferu.

Ako ste zainteresirani javite se voditeljici Ani Kušec na e-mail: ana2232@gmail.com

SEKCIJA ZA ORALNU MEDICINU

 

Premda među studentima kruži priča o oralnoj medicini kao kompliciranoj i teškoj, na sekciji ćemo (pokušati!) razbiti stigmu oralne medicine kao takve. Kako postupiti u ordinaciji kada nam dođe pacijent s neotkrivenom oralnom bolešću, koje su dijagnostičke mogućnosti stomatologa u tom slučaju, što to točno rade naši specijalisti, prikaz rijetkih i zanimljivih slučajeva i postupci s rizičnim pacijentima samo su neke od tema. Uz to, pokušat ćemo dovesti i neke goste predavače, djelatnike s našeg fakulteta.

 

SEKCIJA NIJE NAMIJENJENA SAMO ZA STARIJE STUDENTE!

Dobrodošli su i mlađi čijem ćemo se predznanju prilagođavati.

Javite se voditelju, Domagoj Kilić na mail dkilic@sfzg.hr

SEKCIJA ZA PARODONTOLOGIJU

 

‌Ako te zanimaju gingiva i kost, razne operacije poput GBR-a, SGT-a, inicijalne terapije, novih metoda nadogradnje kosti, plana terapije, novosti u parodontologiji, prikazi slučajeva, implantologija ili radionice tog tipa, ovo je sekcija za tebe. Nalazimo se po dogovoru, gdje i kako nam taj tjedan odgovara. Sastanci su svaka dva tjedna. Trudimo se osim upoznati međusobno i družiti jer dijelimo strast prema istom području, osobito povezati s profesorima na istom Zavodu. Otvoreni smo za sve prijedloge i nebitno koja ste godina. Uvijek ćemo prilagoditi sastanke tako da budu koristi svakom članu, lijepo se družiti s mlađim kolegama i biti prvi koji ih uvodi u ovakvo područje. Učimo biti budućni mladi i kvalitetni doktori. Možete doći na par sastanaka i provjeriti je li Paro sekcija ono što vi tražite

 

‌Ukoliko se želite pridružiti sekciji, javite se voditeljici Antoniji Mrli na email: amrla@sfzg.hr 

SEKCIJA ZA ORALNU KIRURGIJU

 

Ako si osoba koju zaintrigiraju već samo izgovorene riječi poput: „surgery, scalpel, forceps, pean…“, na pravom si mjestu. Naime, naša sekcija obrađuje teme koje nećeš čuti na faksu (i one koje ćeš čuti ako želiš dignuti znanje na viši nivo) te nastojimo biti u „koraku“ s novitetima koje nam ova nevjerojatna rapidno progresivna tehnološka era pruža. Sastanke trenutno održavamo online, zbog situacije vezane uz COVID – 19, utorkom u 19 sati – iako se prilagođavamo po potrebi većine. Teme koje najviše obrađujemo su vezane uz oralno – kirurške zahvate, ali i nove teme koje zainteresiraju bilo kojeg člana – su uvijek dobrodošle! Opuštena atmosfera je sastavni dio svakog meetinga, jer tko uopće voli ukočeno predavanje utorkom navečer?! 😊

Ukoliko ste zainteresirani, možete mi se javiti na facebook (Filipa Spehar) ili na mail fspehar@sfzg.hr

SEKCIJA ZA PROTETIKU

Sekcije iz stomatološke protetike predviđene su za sve studente koji su voljni naučiti nešto više (ili ponoviti već naučeno) iz ove grane naše struke.
Unutar sekcije dotičemo se tema iz fiksne i mobilne protetike.
Teme koje obuhvaćamo uključuju prvenstveno brušenje, proizvodne procese, materijale, implantologiju, cementiranje, kombinirane radove te dodatne teme (izvan kurikuluma) i zanimljive kliničke slučajeve ovisno o potrebi ili želji.
Sudjelovanje u sekciji također omogućuje i prisustvovanje u demonstracijama i radionicama koje smo u mogućnosti organizirati.
Sve ideje i prijedlozi su dobrodošli te srama nema. Cilj je također druženje, razgovor i stvaranje novih poznanstava.
Nalazimo se po dogovoru, po mogućnosti jednom tjedno.

Naravno, sve ovo je praćeno kavom, čajem, pivom ili pelinom.
Veselim se Vašem dolasku!
Ako ste zainteresirani pridružiti se sekcijama ili bar vidjeti kakve su, javite se na mail voditelja (Nino Leko): ninoleko12@gmail.com

SEKCIJA ZA DENTALNU TRAUMATOLOGIJU

Sekcija za dentalnu traumatologiju je novoosnovana sekcija koja uključuje različita područja dentalne medicine, a samim time je namijenjena širokom spektru studenata. Dobrodošli su studenti svih godina koji žele oplemeniti svoje znanje u struci. Na tjednim sastancima će se u predavanjima pokriti smjernice pristupanja dentalnim traumatskim ozljedama i različiti slučajevi iz kliničke prakse uz druženje u opuštenoj atmosferi. Naši sastanci se uglavnom održavaju u kafiću u večernjim satima, uz uvodno predavanje i zajedničku raspravu nakon održanog predavanja. Bitno je da se podružimo i istovremeno unaprijedimo svoja znanja u struci. Također, u planu su i gostujuća predavanja stručnjaka iz različitih specijalističkih područja dentalne medicine, naravno s fokusom na dentalnu traumatologiju.

Ukoliko se želite pridružiti ovoj sekciji sam dostupna preko e-mail adrese lea.budak@hotmail.com (Lea Budak). Veselim se skorom druženju!